Ryktet går, av Lesley Kara.

//Reklame! Ryktet Går – Leseeksemplar fra Panta Forlag. Boken er oversatt av Dorthe Erichsen.

Nok en gang har jeg kastet meg ut i krimbøkenes verden. Lesley Kara debuterer med Ryktet Går – og jeg, jeg er fortsatt fersk innenfor å skrive om dem.

Ryktet går, en kriminalroman av Lesley Kara.

Joanna hører et rykte blant mødrene som står å venter på ungene i skoleporten. Et rykte som sier at for mange år siden ble en femårig gutt brutalt drept av en tiårig jente, og at denne damen nå bor i deres nærområde. Joanna mener ikke å spre ryktet videre, hun vil ikke tenke på det en gang – men plutselig en kveld hun er sammen med de andre i lesesirkelen hun er en del av så er det ute. Og da er det gjort. Ryktet går, og Joanna vil finne ut av det.

Hva syns jeg om kriminalromanen Ryktet går?

Denne boken ble jeg hektet av, så hektet at jeg sparte det siste kapittelet til i går for å holde på den litt lengre – dette er en utrolig god krim! Rammen rundt historien er så til de grader gjennomført, og det psykologiske «spillet» i underbevisstheten smittet tidvis litt over på meg som leste også. Joannas paranoide besettelse som hun til stadighet prøver å rive seg løs fra skygger glatt over det som faktisk foregår. Men, jeg hadde nok mine mistanker før jeg kom så langt at det som gjensto av boken var å nøste opp. Jeg fikk noen hint, men det tok en stund før kabalen gikk opp. Mer enn dette kan jeg nesten ikke si hvis du skal få samme gleden av å lese den som jeg, og det syns jeg jo at du skal få 🤩

Liker du en krim som tvinner deg rundt lillefingeren, ja så er nok dette en av årets kriminalromaner du bør få med deg. I vindusposten ligger det en en klar fra meg.

Den er fantastisk skrevet, og jeg vil i tillegg rose Dorthe Erichsen for en veldig god oversettelse. Det er et flytende og fjærlett språk å følge, noe i alle fall jeg likte veldig godt å ha som grunnlag når det tross alt ligger en gåte der som skal løses. Denne var så godt skrevet og sammensatt at jeg nesten glemte at det var en krimbok jeg leste. Det skjer noe hele tiden, både hverdagslige handlinger, små stikk og tilnærmelser. Historien er veldig fengende. Avslutningen er dramatisk!

Har du sett filmer som «The Truman Show» med Jim Carrey, og «The sixth sense» med Bruce Willis? Likte du dem? Kanskje du skjønner hvor jeg prøver å lede deg ved å spørre. Gjør du det, og liker tanken så tør jeg påstå at du vil sluke denne krimboken. Ryktet Går er en virkelig god krim som setter seg i ryggmargen.

En kommentar om “Ryktet går, av Lesley Kara.

Kommentarer er stengt.