I samme seng.

En stund før påske kjøpte jeg meg noen nye e-bøker å kose meg med. Denne tilhører serien Lesetid fra Gyldendal, og den virket både lystbetont og morsom. Førsteinntrykket jublet i meg. Slo på lesebrettet mitt å satte i gang.

Om: I samme seng, en roman av Beth O’Leary.

Tiffy er nødt til å finne et sted å bo som hun har råd til, Leon trenger noen ekstra kroner for å hjelpe sin bror med advokat. Ordningen høres i utgangspunktet veldig grei ut, de skal dele leilighet og seng på ulike tider av døgnet, så de skal i teorien aldri møtes. En sekk fylt med skjerf laget av en av Leons pasienter starter en kontinuerlig post-it dialog som utvikler seg over tid, og det er litt av en historie i lapper❣️

Hva syns jeg om romanen I samme seng?

Dette var virkelig en bok for meg, jeg rett å slett «digger» den. Språket, humoren og karakterene til Beth O’Leary minner meg om Jojo Moyes. Naturligvis ikke helt likt, men i samme «gate» liker du Moyes sine romaner så kommer du til å sluke denne like godt. Har du i tillegg sett filmer som ‘You’ve got mail’ med Meg Ryan og Tom Hanks, eller ‘Sleepless in Seattle’ med de samme – og likte dem begge? Da er det bare å sette seg ned å nyte denne perlen. La meg fortelle litt mer.

Historien er søt. Tiffy og Leon utvikler sakte men sikkert et dypt vennskap gjennom post-it lappene som dukker opp over alt. Boken er delt opp i både kapitler og underkapitler slik at vi som leser kan lese Tiffys og Leons historier hver for seg, men de er flettet sammen til en så herlig helhet at jeg som leser aldri mister tråden. Vi kan lese om Tiffys morgen og Leons ettermiddag, og dagene er flettet litt sammen av post-it lappene – et genialt konsept Beth O’Leary.

Men boken er ikke bare søt. Tiffys eks kjæreste er psykopat. Han er årsaken til at hun trenger et nytt sted og bo, og hun har på grunn av forholdet utviklet PTSD (posttraumatisk stresslidelse) som vi som leser kan få litt kjennskap til da Justin ikke vil gi opp forholdet sånn uten videre. På den andre siden er, som jeg nevnte innledningsvis Leons bror satt i fengsel, og vi som leser får følge saken. Igjen flettes historiene til våre to hovedpersoner seg varmt sammen og Tiffy og Leon hjelper hverandre i havn – på flere måter. Jeg vil også røpe, at midt i alt dette her så har Beth O’Leary flettet inn en angivelig sjarmør av en nordmann i historien – så gøy 😇

Terningen min ligger ute på piren. Bølgene som skyller inn på stranden lar den ligge i fred der den smiler med sine øyne.

Beth O’Leary serverer en velskrevet, morsom og innholdsrik roman. Språket er lett, ledig og herlig hverdagslig. Historien er både myk og sterk i en veldig fin balanse. Historien dveler ikke for mye ved noen av sårbarhetene, lot meg fordøye å tenke i underbevisstheten mens jeg leste videre. Helheten av historiene gjorde noe med meg, jeg følte med dem og heiet på at rettferdigheten og skjebnen ville slå til. Jeg hadde vanskelig for å legge den fra meg da jeg ville videre – den ble til og med med meg til kjøkkenet så jeg kunne lese mens middagen kokte. Når en bok blir med meg bort til grytene, da er det virkelig en innertier❣️

I samme seng er en søt og morsom, men samtidig spennende og informativ roman. Gå ikke glipp av I samme seng, av Beth O’Leary om det er stikkord som passer deg.

3 kommentarer om “I samme seng.

Kommentarer er stengt.