Ett skritt om gangen.

Ett skritt om gangen! Kan kanskje høres fryktelig enkelt ut, det er jo «bare» å jobbe seg fremover mot målet, litt etter litt. Vel, ingenting er «bare» og ett skritt om gangen kan være litt av en prestasjonsbragd.

Ett skritt om gangen, av Katherine Center

Margaret opplever noe av det beste, og det verste på en og samme dag. Hun blir stygt skadet i en flyulykke og havner naturligvis på sykehuset. Med brannskader i ansiktet og lammelse i bena har med ett Margarets liv brått og brutalt blitt noe annet. Hverdagene har endret fokus fra å ta for gitt til å kjempe for å få funksjoner tilbake! Dette er historien fra sykesenga. Margarets historie og kamp for å reise seg igjen – men slike omveltninger i en familie kan kanskje føre noe bra med seg også?

Men eventuelt før den tid er det mye som skal skje. Kjæresten flipper ut. Moren vil ikke se på ansiktet hennes, faren holder maska, søsteren dukker uventet opp etter tre års taushet og avstand fra familien – og på toppen av alt, fysioterapeuten hun blir tildelt er iskald!

Hva syns jeg om romanen Ett skritt om gangen?

Denne romanen inneholder alt. Søt som honning, sur som sitron, morsom som kilende kullsyre, bitter som eddik og altoppslukende som det beste jeg vet av godteri❣️

For meg var dette en sterk bok. En veldig godt skildret historie om sykdomsforløp, mismot og mot om hverandre som en jojo på vei mot voksende håp. Katherine Center har skrevet det hele godt, veldig godt – og oversetteren Kaja Rindal Bakkejord har tatt omfattende vare på historien videre til meg og deg. I en lun, humoristisk, personlig og inkluderende tone beskrives følelser så tett på at jeg ikke kan unngå å bli grepet av dem.

«Vanskelighetene våre fører oss til våre sterke sider» Det er terningen til frua helt enig i. En gylden for helheten❣️

Ett skritt om gangen anbefaler jeg til alle. Den er omfangsrik men lettlest, og den gir et forståelig og godt detaljert innblikk i en hverdag mange kjenner på – både som pasient og pårørende. Den inkluderer varmt de mange ulike følelser man kan få fra alle sider rundt en slik ulykke. Denne boken har mye mer ved seg enn pur underholdningsverdi!

Det eneste jeg ikke var helt fortrolig med ved denne romanen var den raskt oppsummerte epilogen. Jeg kunne nok helst tenkt meg at deler av den heller fremsto som et kapittel til en mykere avslutning på historien, enn en rask og stykkevis oppsummering. Men, dette er Katherine Centers gode historie, og jeg er glad for at jeg leste den❣️

En kommentar om “Ett skritt om gangen.

Kommentarer er stengt.