Kalender 2022. Personlig Almanakk

Reklame| Personlig Almanakk.

Personlig Almanakk er nettop det, personlig. Via deres nettside tilbyr de mange muligheter som, steg for steg vil lede til en skreddersydd almanakk i postkassene våre. Les videre så får du en liten sammenlikning av kalendere til slutt.

Jeg fikk den ære av å teste ut nettsidene, og sto helt fritt til å lage ønsket kalender, samt velge litt tilbehør. Jeg valgte å lage en A5 kalender, med noe ulikt oppsett fra andre kalenderbøker, samt plukke ut litt aktuelt tilbehør som sjablonger, vinterens klistremerke-ark, et sett penner, en single penn og indeksfaner.

Jeg valgte å lage en A5 kalender, og plukket ut litt aktuelt tilbehør. Trykk på bildet for å komme til Personlig Almanakk.

Personlig Almanakk

Det ligger godt i navnet. Er du kreativ, organisert eller rett å slett bare liker tanken om å kunne påvirke hvordan produktet ditt vil bli, så har du kanskje allerede hørt om Personlig Almanakk. Har du ikke, så noter deg bak øret med en gang at via nettsiden deres har du muligheten til å designe store deler av almanakken din selv, og velge i et herlig hav av tilbehør ut i fra hva du skulle behøve.

Design din almanakk, steg for steg.

Når du kommer inn på nettsidene så vil jeg anbefale deg å lage en konto med en gang da du ikke får gjennomført en bestilling uten å ha en konto. Dette fordi både designet ditt og eventuelle personlige datolister lagres underveis, og blir du veldig fornøyd med kalenderen din så kan du enkelt logge inn og bestille en helt lik for neste år. Når det er gjort klikker du på design nå så er du i gang. Det første du velger er størrelsen på kalenderen. Her har du velge mellom liten, mellom, stor, A5 eller A4. Priser står under hvert bilde, og du bekrefter ditt valg ved å trykke på den fargede linjen velg størrelse så du kommer videre til neste steg.

Ønsker du å lage en veggkalender så scroll i steden helt ned på siden og velg den, eller om du vil lage deg en Mixbok.

På neste steg vil du se at du er på steg 1 av 8 med valg. På siden ser du en kalender med flere + tegn på. Trykk på hvert av plusstegnene og velg deg en forside, tekst på omslaget og farge på strikk. For hvert valg gjennom alle stegene trykker du på den fargede tilbake knappen og du kommer tilbake til kalenderen hvor du får se en forhåndsvisning av dine valg. Trykk på hakene hvis du ikke ble helt fornøyd og velg deg noe annet. Plussene og tilbake til forhåndsvisning er måten å velge dine valg gjennom hele prosessen, og bare du ser det på nettsiden selv så vil du fort komme inn i gangen i det, å velge deg masse kjekt ut i fra de ulike stegene som du kan lese litt mer om nå.

På steg 2 kan du velge startmåned, språk og om du ønsker at kalenederen skal inneholde Kirkeårets dager, eller ikke. Velg ut i fra samme plusstegn og forhåndsvisning. På steg 3 kan du velge deg en header som gjentas øverst på hver side gjennom kalenderen, hvordan skriveområde skal være på øvre og nedre del av sidene i kalenderen, layout på selve kalenderen med plassering av dagene og om du ønsker at ene siden skal være blank som på bildet under, eller noe som passer deg bedre. Her velger du også hvilken farge du ønsker på linjalen som følger med. Steg 4 er moduler. Her kan du på samme måte velge om du ønsker et felt nede for daglige greier som vær, jobb eller trening. Under moduler kan du velge hva du ønsker å ha nederst på sidene dine, ingen valg betyr blankt felt. Steg 5 fortsetter under bildene.

Steg 5 er for personlige datoer hvis du ønsker å lage en liste for det som lagres i kontoen din – og kan brukes gjentakende for hvert år (ja, du kan redigere listen når du vil) steg 6 er for sluttsidene. Du har 48 sider til rådighet og et rikt utvalg av maler å velge mellom. For eksempel rene sider, linjerte sider, maler for å sette opp budsjett, rengjøringsliste, mål, og så mye mer. Se bildekarusellen lenger ned i innlegget for inspirasjon. Steg 7 er en eierside hvor du kan legge inn ditt navn og adresse – eller noe annet om du ønsker det. Steg 8 er et sammendrag hvor du kan dobbeltsjekke alle dine valg før du bekrefter ved å trykke på den fargede legg i handlekurv og du kommer til handlekurven og deretter kan velge deg tilbehør, eller gå rett i kassen, betale (ingen toll) og vente på at almanakken din kommer med postbudet i løpet av ca to uker.

Personlig Almanakk utstyrer alle sine kalendere med en strikk, en flyttbar linjal, en plastlomme og et dobbelt ark klistremerker, og tilbyr et herlig hav av tilbehør å velge til din personlige almanakk i nettbutikken. For eksempel stilige binderser, penner, farget teip, sjablonger, klistremerker og så mye mer! Produksjonen er miljøsertifisert med ISO 14001, som enkelt fortalt betyr et godt system for å minske belastningen på ytre miljø, og legge til rette for bærekraftig vekst og økt lønnsomhet.

Jeg valgte meg som nevnt litt tilbehør sammen med en kalender i A5 format. Jeg valgte meg sjablonger, vinterens klistremerke-ark, et sett penner, en single penn og indeksfaner, og etter å ha testet litt så kan jeg si at jeg er veldig godt fornøyd med valgene jeg gjorde.

Almanakken har et utrolig godt papir. Glatt å stryke over og kjennes tykkere, slik at jeg ikke tenker over at ark kan revne hvis jeg er litt for ivrig. Sjablongene er supre. Litt tynne kanskje, men kjekt at de kan settes innpå spiralen i almanakken. Når jeg tok frem de kom jeg til å tenke på den typen «verktøy» mange av oss hadde i et stort pennal på 90 tallet.

Jeg husker bare ikke hva de het, eller heter om de finnes fortsatt. De var i litt tykkere plast og i fine farger, og med rundinger, firkanter og etterhvert med bokstaver og «bokser» slik at vi kunne «leke» oss litt utenpå kladdebøkene. Vi snurret den rundt blyanten så det ble mønster og la til farger og så mye annet. Uansett hva de har for navn så er det herlig at sjablonger av denne typen kommer mer og mer tilbake, det likte i alle fall jeg veldig veldig godt å kunne velge.

Vinterens klistremerke – ark er det ikke så mye annet å si om enn at det er utrolig fine motiver i vinterens blå og beige toner. Header klistremerket fikk jeg ikke helt til å passe, men det gjorde absolutt ingen ting. Pennene jeg valgte med er veldig gode å skrive med syns jeg. Blekket er godt pigmentert, men siden arkene i almanakken synes å være litt tykkere så trekker de ikke igjennom. Muligheten til å sette på indeksfaner var også et veldig godt tilbehør. Det sitter godt, og greier du, som jeg å sette på den første (eller flere) litt feil – så er det ingen problemer å løsne den og feste på nytt, selv ikke etter en uke eller to. Et veldig godt valg å ta med hvis du liker god oversikt i almanakken din.

Til sammenlikning

For å se litt på likheter og ulikheter mellom denne almanakken fra Personlig Almanakk, og tre utvalgte trendkalendere fra Grieg Kalenderforlag (Reklame, se eget innlegg) så kan forskjellene naturligvis bli ganske store, eller veldig små – men det finnes også noen elementer som man ikke kan endre på. Les videre under bildet.

Personlig Almanakk sett sammen med tre kalenderbøker fra Grieg Kalenderforlag.

Først og fremst omslaget. Der Grieg Kalenderforlag har færre kalendere med plastomslag, så kan man foreløpig ikke velge bort plast i omslaget hos Personlig Almanakk. Nå ser jeg bare på ulikhetene, så jeg vet ikke når eller om det kommer – men et valg på det også hadde jo vært veldig fint da det gjør noe med bruken av kalenderen også. Om man liker en bøyelig kalender, eller ikke.

Det neste jeg vil peke på er sider. Der flere av kalenderbøkene fra Grieg Kalenderforlag har en variant av oversikt mellom hver måned, så fikk ikke jeg til å velge noe sånt hos Personlig Almanakk. Jeg ville gjerne hatt muligheten til å bryte opp sluttsidene, eller muligheten til å fordele en andel av sluttsidene mellom hver måned istedenfor å ha alle bakerst i boken.

Så vil jeg naturligvis kikke litt på det kreative. Der jeg liker fontene og «boksene» med skygger og så videre i Doodle bøkene fra Grieg Kalenderforlag veldig veldig godt, så skulle jeg ønske at man kunne velge enda litt mer hos Personlig Almanakk enn man kan i dag. Man kan velge hvordan dagene skal plasseres og, eller farger på linjer, men ikke fonter i selve kalendariet eller eventuelle bakgrunnsfarger til tekst. Til ønskelisten vil i alle fall jeg føye til muligheten for å få et lite eller stort utvalg av fonter til kalendariet, et valg av farger til tekstbakgrunn og enda litt flere «bokser» eller sjablonger å «leke» seg med om man velger seg en blank side hver uke, som jeg valgte.

Noe som derimot er veldig fint og unikt med Personlig Almanakk – er muligheten til å laste ned for eksempel kalenderbilde som matcher almanakken, eller skrive ut ulike ting som for eksempel en årsoversikt, eller andre kjekke ting.

Noe av det aller beste med Personlig Almanakk er at du kan velge hvilken måned den skal starte på selv!

Jeg mener naturligvis ikke noe negativt med noe av dette, for jeg er veldig fornøyd med absolutt alt man kan velge å legge til, eller trekke fra – jeg ønsker meg bare enda mer av det gode, kanskje til og med det umulige. Å kunne gå «bananas» i farger, fonter og kreative bokser, samt en mer personlig plassering av sluttsidene i designprogrammet. Jeg forstår naturligvis at et designprogram som Personlig Almanakk lar oss utfolde oss i må ha noen begrensninger, så alt jeg kan håpe på er at det kanskje vil komme enda flere fine valg – og at jeg gjerne tester en slik kalender igjen.

Konklusjonen er at jeg liker kalenderen fra Personlig Almanakk veldig godt, og vil så absolutt si at den er et godt valg, kanskje især nettop nå – hvis du kan like å kunne velge hvilken måned kalenderen din skal starte og slutte på! Trenger du for eksempel en kalender som starter og slutter i juni – så velger du deg det, eller en annen måned om det passer deg bedre – kanskje februar?!

Uansett hva som passer best så ønsker jeg deg et Godt Nytt (kalender) År