Barn under månen..

// Ikke sponset framsnakk. Et eller to gode serieroman tips..

Ja ja, det er mandag – normalt kommer ord om bøker enten tirsdag, og eller torsdager fra meg – men hva er egentlig definisjonen på normalt da tru?!

I går var det søndag og krim i dag er det mandag og nylansering! Hurra!

Vel verdt å bryte «normen» litt om dagen, for akkurat denne mandagen – I DAG relanseres en knallgod serie. Den står å venter på leseglade i butikkene akkurat

 

serieromanen barn under månen av jane mysen

 

Dette er altså framsnakk av en serie frua har lest tidligere, trykk på bildet for å lese mer om serien og nylanseringen av den =) Dette er en ferdigskrevet serie på 15 bøker som ble skrevet av Jane Mysen, og utgitt første gang fra 2003. Den er etter Janes egne ord basert på en sann historie rundt hennes oldeforeldre, og handlingen foregår i fruas nærområde – Hadeland, og i og rundt gruvene på Grua.

 

serieromanen barn under månen jane mysen

 

En koselig tilleggsopplysning er at det finnes en organisert tur i gruvene. Man kan få bli med å gå en runde, bli med inn i gruvene som beskrives i serien – en tur frua godt kunne tenkt seg å bli med på – men det har ikke skjedd enda.

Er du som jeg så hender det ofte at en får lyst til å reise å se stedene man leser om, så her finnes altså en enda bedre mulighet for å kunne se ting for seg.

Her kan du lese mer om omvisning i gruvene..

 

serieromanen barn under månen av jane mysen

 

Jeg har ingen planer om å fortelle noe fra handlingen utover i bøkene, det er jo ikke noe moro – men det er en søt, dramatisk og særs gjennomført serie du nå kan få lese, og jeg anbefaler deg som digger serieromaner å gjøre det!

Denne innehar alle elementer som en skikkelig god serie bør ha, naturligvis med de «klassiske» avslutningene som gjør at en nesten ikke kan vente til neste bok kommer.. Her har også alle dem – som ikke har lest den enda, men som foretrekker å vite hvor mange bøker serier blir på – før de velger å lese, et fint fortrinn. Denne ER15 bøker..

 

serieromanen barn under månen av jane mysen

 

Jeg likte denne serien veldig godt. Jeg kjøpte den – ikke så lenge etter at jeg flyttet fra Romerike og til Hadeland for et tiårs tid siden. Mest fordi handlingen var lokal, så jeg kunne lese litt om og rundt hva som kan ha rørt seg i mitt nye nærmiljø – alltid moro å lese serier med handling rundt meg, så jeg klarere kan se ting for meg i hodet mens jeg leser. Men jeg valgte å lese den fordi også jeg i sin tid – blei anbefalt å lese den, nettop fordi det var og fremdeles er en god serie.

Tipseren fikk veldig rett i mitt tilfelle så kanskje jeg kan tipse nettop deg om en serie du kan like – kanskje like godt som meg, og flere med oss også =)


Helt på tampen kan jeg komme med et annet godt tips til en knallgod romanserie fra Hadeland. Selv om konkurransen rundt den er avsluttet, så håper jeg du kan like ordene mine rundt den første boka i serien.. Dette er en av de nyeste seriene som startet nå i høst – «SKJEBNESTIER» En så langt veldig god serie syns jeg, og som ikke har kommet lengre enn bok 3, for deg som liker å være med helt fra start =) 

Da jeg flyttet til Hadeland valgte jeg Roa som første «stoppested» det var midt i mellom jobb / familie og hytta, og jeg blei der i noen år før gemalen og jeg landet her vi er, og blir – over «haugen» Forfatterinnen av «Skjebnestier» Pia Pedersen er fra Roa, og skriver så langt lokalt og gjenkjennende for meg. Veldig koselig og ikke minst spennende å lese. Liker serier som «tar meg med» ganske så fort.. Begge disse seriene gjorde det, på ulike måter =)

Hadeland er virkelig et av stedene i landet vårt som avler frem utrolig gode romanserier =) Helt objektivt sakt, naturligvis 😉

 

jernbanefrua.com

 

4 kommentarer om “Barn under månen..

 1. Jeg må jo bare flytte til Jevnaker… gode bloggere og du verden for noen forfattere, min drøm<3
  Barn under månen er det mange som roser og flere har sagt til meg at jeg må lese den, har ikke kommet så langt, ja, du vet hvorfor…. Veldig bra tips dette, og godt skrevet fruen<3
  Skjebnestier leser jeg og ja, du vet hvor mye den betyr for meg. Akkurat nå holder det, for det er en seier å for meg å mestre å lese nå. Herlig følelse, herlig steg fremover og takket være deg<3
  Håper dagen din er god og fin:)) akkurat som fruen selv<3 klem

  Liker

 2. Orkidedatter: He he, ja der ser du – bor på «feil» plass 😉 he he, neida, jeg bare tuller – kanskje 😉 Det er to veldig gode serier, og ja vi sluker jo «Skjebnestier» begge to om dagen ❤ Blir helt varm i hjertet når du gir meg æren for leseglede, ydmykt gliser jeg som bare det – veldig glad for at det gleder å gir deg masse å lese ❤ Klem klem

  Liker

 3. frodith: Det er det 🙂 Noen liker å vente til serien er avsluttet før de velger å lese – mens andre blir med fra start. Blir jo i grunn det samme som TV serier, bare at de leses eller høres på :-))

  Liker

Kommentarer er stengt.