Fra frisør og tanker, til blomsterflor og bøker..

Den siste halvannen uka her i brøtte har vært nesten litt hinsides normalen. Fra langt ned til skyhøyt opp, og en del i mellom. Store kontraster og ikke minst følelser, frua har nærmest hatt mer enn nok med å «holde seg fast» he he.

Uten å utbrodere så alt for mye, så har det vært tøffe tak. Fra alvorlig sykdom i helt innerste krets til et dødsfall og annen sykdom og elendighet rundt oss – til det å endelig finne trygghet i noe helt annet. En må nesten bare tenke seg alt i mellom de tre, det er mye. Heldigvis er pasienten vår på bedringens vei, det er jo en vei å gå det som alle andre som en finner ved alle kryss en møter på..

Som vi sier over Hadeland så er det bortimot sånn at «alle veier leder til Grindvoll» så en må nesten bare finne en av dem, og håpe at det på Grindvoll er bare velstand. He he.

For litt utagering etter disse dagene reiste i går mutter og jeg ut på noen timers «dametur» til vår herlige dame med saksa. Det var noen gode og morsomme timer. Frisøren vår er en ettertraktet dame i soknet, og jeg hadde som vanlig ikke somlet meg til å ordne time – heldigvis hadde hun tid til å kunne snike meg inn på mutters avtale i går, og snakk om tid jeg fikk da. Jeg fikk klippet håret, farget etterveksten i en nyanse og lengdene i en annen, samt fiksa bryna mine. Godt gjort alt det der, når en ikke har time 😉 Bryna pleier jeg nå å ta sjøl, men jeg ga opp litt i sommer altså. Hadde mer enn nok med å nyte sol og varme. He he.

Som jeg skrev i går så er den salongen helt herlig å besøke, det er som jeg innbiller meg en frisørtime på 50 tallet i USA kan ha foregått. Skyhøyt under taket, latter og sladder – samt litt alvor når passer seg sånn. På et sted hvor de fleste kjenner resten, og ca alle går til samme salong, da blir det rett å slett egenpleie på mange flere måter. Input og output samt det man kom dit for.

Når jeg kom hjem ventet det en diger bukett blomster til meg på stua, jeg blei bare stående å måpe som en «abbor på land» når øynene omsider landet på blomstene.

Nå er jeg jo såpass surrete at gemalen faktisk måtte fortelle meg at jeg skulle snu meg å se på stuebordet når jeg begynte å skravle meg vekk etter de fine timene ute.

Å der sto blomstene…. Nydelige syns jeg 

 

en bukett blomster

 

Den herlige gemalen som løftet dagen enda noen hakk, han «ser» meg og mitt akkurat når jeg ikke forventer det. Nei, dette har i grunn vært en helt surrealistisk periode, men det ar det jo vært for oss begge her – og jeg veit at det ikke er over helt enda. De to neste ukene som kommer pleier sånn følelsesmessig ikke lenger å være de aller beste for meg, jeg håper på forandring hvert år – men går på den samme «smellen» hvert år også, det femte i rekka, så håper du kan «bære over med meg» noen dager fremover.

Hvert år er det såre og vemodige minner som kommer kasta over meg som en bøtte iskaldt vann, ting man bare må igjennom – du har kanskje noen dager i året du også hvor datoer og årstid tar litt over?

Midt i det såre kommer bestandig bursdagen min å klasker meg midt i panna også. He he, ikke noe koselig at de tingene «måtte» havne samtidig, så med det har jeg ikke gleda meg til dagen min på like mange år (5) For da 5 år siden fikk jeg en hvit orkidé, og den blomstrer som et uvær denne tida hvert år. Når den begynner å få knopper – ja da nærmer det seg. Kanskje jeg burde flytta den – men nei. Jeg tenker at en må våge å kjenne litt, våge å stå i det. Bittelitt lettere blir det ubevisst, år for år..

Uansett og åkkesom, i dag er det freddan og en ny hælj er rett rundt svingen. Før gemalen er hjemme igjen fra jobb skal jeg nå fortsette å lese videre på «Skjebnestier» serien jeg har blitt så fan av, og som har handling fra rundt her på Hadeland. Nå kjenner jeg at det er veldig bra at neste bok snart er på tur, for nå begynner det å skje ting – da hjelper det å vite at neste bok snart er rundt hjørnet, men ironisk nok er det akkurat da jeg velger å spare opp et par bøker igjen før jeg leser videre. Er så fint å kunne lese videre når det blir så spennende.

Mens jeg da sparer opp litt av «Skjebnestier» skal jeg lese meg opp i «Jordmor i Nidaros» spart opp noen bøker av den nå.

Sånn gjør altså jeg det. Legger til side å leser meg opp på seriene jeg liker å lese i bolker =)

Hvordan liker du å lese dine serier?

Resten av helgen her tror jeg blir bare lesing, hobby og kos. Gemalen går på langfri nå fra i ettermiddag, så jeg er stygt «redd» for at et forslag om å rydde videre på det gamle hobbyrommet mitt blir nevnt. He he. Men han har jo langfri frem til torsdag såååå…..

 Tror du det holder å si at boka er alt for spennende til å skulle rydde?

 

jernbanefrua.com

#frisør #blomster #minner #serieromaner #norskeserier #bladkompaniet #bokblogg #sidegarnityr #blogg                

24 kommentarer om “Fra frisør og tanker, til blomsterflor og bøker..

 1. Ei_heks: Tusen takk snille gode deg ❤ Og det er helt Snickers og twist 😉 Sender en stor helgeklem til deg, håper du har hatt en veldig fin fredag ❤ Klem klem..

  Liker

 2. Jeg har hatt torsdag jeg inne i hodet mitt. Og nå får jeg ikke sove. 😀 😀 😀
  Kanskje jeg tar torsdag/ fredag i ett?
  Håper du sover godt nå, vakre og at morgendagen blir bedre enn forventet!
  ❤ -klemmmmmmm

  Liker

 3. Ei_heks: He he ❤ Nå er det lørdag fine deg 🙂 Nyt den så godt du kan med armer og bein ❤ Ting er greit her så langt i dag. Pasienten vår er bedre – og minnene fra dagene som kommer de er der like «fordømt» skal prøve å tenke bedre om dem i år ❤ prøve. Klem klem kleeeeem

  Liker

 4. Noen ganger tror jeg bare følelsene må få komme. Nå vet jeg jo ikke hva det gjelder, men enkelte ting tar lenger tid å bearbeide enn andre. Jeg har mer tro på å gå gjennom enn å omgå. Det er noe annet enn å velte seg i elendigheten og dvele ved det negative. For DET er ikke sundt.
  Sender deg mange gode tanker, vakre og en stor varm klemmmmmm. ❤

  Liker

Kommentarer er stengt.