Serieromanen Solgull.

«Kom mai du skjønne milde» å alt det der. Mai er i full gang, og allerede for to uker siden gikk «startskuddet» for Bladkompaniets nye serie denne våren.

To nye serieromaner i mai.

Første bok i serien Solgull er nå å finne i butikkene for deg som har lyst til å se nærmere på den – jeg har lest den, og jeg ble ikke skuffa.. Innlegget er ikke sponset, om du skulle lure på det 😉

Serieromanen solgull

 • Serien skrives av Kate Helen Simonsen.
 • Utgis av Bladkompaniet.
 • En seriebok pleier totalt å inneholde ca 255 lettleste sider med behagelig fontstørrelse. Bøkene finnes som pocket og E-bøker.
 • Bok nummer 1 med tittelen Evig Vennskap er ute nå.
 • Bok 2 kommer i butikkene 14. Juni, så vet du det.

Legger også til at for for abonnenter kommer bøkene i postkassen ca en ukes tid tidligere enn i butikk. Velger du et abonnement på en serie fra Bladkompaniet starter abonnement fra neste bok i den aktuelle serie. Hvor lang serien blir vites (som oftest) ikke så tidlig i prosessen…

Tilbake til Solgull.

Serieromanen solgull, bakside

I denne serien blir vi tatt med tilbake til 1910 og Mosterhamn i Bømlo.

I historien møter vi to gode venninner, de beste – hjertesøstre som vokser opp i to vidt forskjellige kår. Kristina er fiskerdatter på Småbruket Eide, mens Solveig er odelsjente på Gården Sandvik, og datter av eieren av gullsmedforretningen «Solgull» i Bergen. Jentene har fast møteplass under storbjørka når hemmeligheter skal utveksles, og det blir det nok noen av utover i serien tenker jeg.

Kristina er hodestups forelsket i Lavrans, en kjekk ung mann som arbeider på øyas tønnefabrikk – og på landhandelen. Hun får hans hjerte under bryggedansen, men innser fort at hun har en stor rival i landhandlerdatteren Karna som også forsøker å vinne hans hjerte. Siden Lavrans i tillegg leier rom av hennes far så brygger det seg opp til intriger når forholdet må holdes hemmelig til Lavrans har fått spart opp nok penger til første avdraget på deres fremtidige hjem. Hvis forholdet avsløres for tidlig tviler ikke Lavrans på at han kan bli hjemløs i mellomtiden, men Karna er både viljesterk og intens..

På den andre siden er Solveig småbegeistret for Tormod, men da Kristina bobler over av følelser blir hun usikker på om hennes egne er de rette?! Skulle hun ikke følt mer? Med ring på fingeren planlegges forlovelsesselskap for de finere kretser. Et stort skår i Solveigs glede kommer for en dag da hennes blivende svigermor ikke ønsker fiskerdatteren Kristina i selskapet. Kanskje ikke i bryllupet heller? Kanskje de ikke ønsker at Solveig skal fortsette vennskapet i det hele tatt? Mens disse tankene spinner rundt i hodet kommer dagen for selskapet. Tormods bror, Martin ankommer for sent til selskapet, men kanskje akkurat tidsnok?

serieromanen solgull

I denne serien er vi tilbake i en tid hvor dette slettes ikke var uvanlig. For oss i dag er det både sårt og irriterende å tenke på hvor mye «unødvendig» som foregikk, men slik var det nå – å vi har kanskje godt av å kunne lese litt om alt vi i dag fort kan ta for gitt. Det er tross alt ikke helt borte enda om en ser seg rundt i ulike kulturer.

Jeg likte denne førsteboken veldig godt. Språket er varmt og inkluderende, Kate Helen skildrer omgivelsene detaljert og fint slik at jeg tydelig ser for meg alt sammen. Denne syns jeg var veldig koselig og søt som en sommerdag å lese, frister å lese fortsettelsen – ble voldsomt nysgjerrig på hvordan det vil gå fremover…

Fra nå av tenker jeg å prøve noe nytt. Strø noen stikkord over mine omtaler, fra meg til deg. Noen små knagger å kikke på, når du vil velge deg ut en serie å lese. Først ut blir denne, og her vil jeg velge ut noen små knagger som:

Nyforelskelse, følelser, sjalusi, usikkerhet, intriger, konservativ, fattig, rik, samvittighetsfull, drama, varm, innholdsrik, pageturner.

Liker du å lese serier som inneholder elementer rundt de små knaggene mine, så håper og tror jeg ikke du blir skuffet. Neste bok kommer som nevnt veldig snart ♥️

Nysgjerrig? 🙂

Serieromanen solgull, bok 2

Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Håper du likte mine ord rundt denne førsteboken. Om ikke lenge kommer nye ord om en ny førstebok ut på bloggen..

jernbanefrua.com

4 kommentarer om “Serieromanen Solgull.

 1. Greit med noen tips til folk som liker å lese. Her blir det mindre og mindre skjønnlitterær lesing, lite tid, vonde øyne osv.. Håper det er bra med deg 🙂 ser ikke så mye til deg lenger.

  Liker

  1. Javisst, det er mange som liker å lese – heldig for meg som også liker bøker 😀 Bøkene finnes litt etter litt som lydbøker også, i tillegg til E-bøker. Smyger seg frem en mulighet for alle 🙂 Takk for det, er her jeg vettu, sliter bare veldig med å kommentere hos andre. Kommenterer litt mer med bloglovin nå, håper det når frem og at du har det bra også 🙂

   Liker

  1. Takk det samme snille deg 🌻 Du har det ja, har du byttet blogg på bloglovin og flyttet oss følgere over så slipper du en del «jobb» med byttet. Håper du trives der, jeg besøker deg jeg uansett jeg vettu 💞

   Liker

Kommentarer er stengt.