Serieromanen Frostrose.

Fredagen som var rundet Elisabeth Hammer av serien Skumringstid. Jeg leste og likte den serien veldig godt. Den avsluttet med, for meg 18 knallgode og spennende bøker, så sånn sett var det en blandet dag. He he, men samtidig som den fikk sin ende startet Elisabeths nye serie – Frostrose. samme dag, og det er den jeg ser nærmere på nå..

Serieromanen Frostrose avløser Skumringstid..

Jeg har nå lest den første boken av Frostrose, og jeg fortsetter å være takknemlig for Elisabeth Hammers varme forfatterstil.

Serieromanen Frostrose

  • Serien skrives av Elisabeth Hammer.
  • Utgis av NorskeSerier.
  • Denne første boken er på totalt 260 sider med behagelig fontstørrelse. Bakerst i boken finner du også en strikkeoppskrift på Frostrose genseren. Den er virkelig fin ♥ Besøker du nettsiden til forlaget så finner du en konkurranse rundt denne første boken – hvor du kan vinne Frostrose genseren som Elisabeth selv har strikket. Vinneren av genseren trekkes 1. juli. 
  • Serien finnes både i pocket og E-bok.
  • Bok nummer 1 med tittelen Merket for livet er ute nå.
  • Bok 2En smak av frihet kommer i butikkene 21. juni.

Serieromanen Frostrose.

Serieromanen Frostrose

I snøen en kald vinterdag i 1866 mister Adeline moren sin, blir foreldreløs og havner på et barnehjem. En korreksjonsanstalt for foreldreløse småpiker.

I denne serien får vi følge Adelines ungdomstid på et barnehjem i Vestfold på slutten av 1800 tallet. Det var neimen ikke noen dans på roser, om jeg kan si det sånn. Det var både strengt og minimalistisk. Pikene må arbeide lange dager ved blant annet rokk og vev, og de får stadig høre at de er svært så heldige som får være der.

Mat er det så som så med, mens straff finnes det nok av.

Adeline er en varm og omtenksom pike med et stort bankende hjerte for de andre pikene. Om kort tid er hun atten, dagen hun kan få slippe ut å begynne å arbeide ved veveriet ikke langt unna, hvis Madame og hennes likesinnet synes hun er oppdratt godt nok. Men Adeline ser ofte rødt over Madame Strømme og Herr Stovners håndtering og dertil straff av de andre pikene. Det er ikke alltid hun klarer å dy seg, og med det vanker både tid i det fryktede isolatet, straff med linjal og andre, for oss lesere horrible straffemetoder – som desverre var vanlig på den tiden. En uventet hendelse på kjøkkenet redder likevel Adeline slik at hun får muligheten til å se en annen side av verden, det redder henne kanskje litt i sinnet når Herr Stovner begynner å nærme seg på en annen måte enn før. Slipper hun unna?

Serieromanen Frostrose er en
historisk serieroman – med sjel!

Serieromanen Frostrose. Jernbanefrua.

Jeg likte denne førsteboken selv om jeg ikke favoriserer serier hvor det foregår mye vondt. Jeg liker både dramatikk og spenning, men straff og mishandling av barn er ikke så greit å lese om. Jeg ble en smule adrenalinsint mens jeg leste denne boken. Likevel har jeg lest mange nok bøker av Elisabeth Hammer til å tenke at det nok vil snu for Adeline, jeg «måtte» lese videre til boken var slutt, og jeg tipper store og forhåpentligvis bedre ting vil skje videre for alle de som fortsetter på den neste boken. Uansett er fortidens metoder viktige elementer å dra frem igjen, en kan ikke lukke øynene for fakta selv om det er vondt å lese om.. 

Jernbanefruas lille knaggrekke om innholdet i den første boken av Frostrose:

Sterk, emosjonell, samhold, vennskap, omtanke, ansvar, uredd, drama, engasjerende.

jernbanefrua.com

3 kommentarer om “Serieromanen Frostrose.

  1. Høres ut som en bokserie man bare må fortsette med, når man har begynt å lese… 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.