Mørkets tjener, av Anne Elvedal. Bokanmeldelse

Reklame| Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Tidligere i sommer kom den, endelig – del 3 i Anne Elvedal’s ungdoms-trilogi, Dødens Spill. De to første; Dødens spill, og Den sorte bruden anbefales absolutt å leses først, for så å kunne runde av alt som har skjedd i løpet av denne paranormale grøssertrilogien med Mørkets tjener.

«Av jord er du kommet

til jord skal du bli

av jord skal du igjen oppstå»

Slik lyder den klare teksten på omslaget…

Dødens spill 3, Mørkets Tjener (paranormal grøss, ungdom)

Martin og Rebekka. Karakterene som kjennes godt etter den første boken er tilbake.

Martin blir etter fire måneder overraskende hentet av sin mor på ungdomspsykiatrisk avdeling. Psykologen Petter hevder å ha fortalt han om det, men det er mye Martin ikke husker. Flere uker er som blåst ut av minnet, men det er også mye han husker. Rebekka! Han husker Rebekka, og vil gjerne oppsøke henne nå som han er ute, men hvordan?!

Mens han grubler på det så går ikke ferden dit Martin frykter, men tilbake til Hommelvik, og Rebekkas barndomshjem som, på denne korte tiden er forvandlet til en psykiatrisk «omsorgsstasjon» under styring av Rebekkas mor. Martin forstår ingenting, og da han spør etter Rebekka tar tanten han med til kirkegården…

Det foregår merkelige ting i Hommelvik, allerede første natten kommer en stein susende inn vinduet og lander på Martins pute. Hva skal det bety? Den kvalmende følelsen i Martin slipper ikke taket.

Rebekka har fått rykte på seg for å ha tatt livet av kusinen Iselin og har forsvunnet. Martin tror ikke noe på at Rebekka kan ha drept noen, men de fleste synes å tro på det – noen unaturlig bastant til å antyde at de ikke vet noe mer… Martin innser at den eneste som kan hjelpe Rebekka – er han selv, men da må han finne henne, og han må finne henne først…

📌Mørkets tjener er tredje, og siste bok av Anne Elvedal’s paranormale grøssertrilogi, Dødens spill for ungdom. Utgitt av Cappelen Damm 2020 – 2022. Mørkets tjener har 350 sider, og finnes i formatene innbundet, e-bok og som nedlastbar lydbok. Produksjonsselskapet Monster sikret seg tidlig tv og filmrettighetene til trilogien, så en dag der fremme kan forhåpentligvis serien nytes i bilder.

Omslagstekst: Dødens spill 3, Mørkets tjener

Mine tanker om Mørkets tjener

Trampeklapp for en intens og spennende, roman – og ikke minst trilogi!

Språket er veldig godt. Akkurat passe moderne og ledig at det fenger både ungdom og eldre. Ordene flyter avsted på papiret, leseren selv drar opp tempoet (jeg gjorde i alle fall det..) rett og slett utrolig godt og fengende skrevet.

Karakterene så ulike, og med så sprikende karaktertrekk og interesser. Det aller mest spennende med karakterene er at man, ettersom historien går fremover ikke aner hvem hovedpersonene kan stole på – eller om den og den også vil bli fanget av mørket, for mørket «benytter» seg av noen…

Sett av tid, tenn stearinlys og kos deg!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅

Handlingen, og ikke minst helheten er rett og slett en altoppslukende historie. Full av mystikk, overnaturlige hendelser og vibrasjoner som leses i spenning – men også tro, håp og kjærlighet har en sterk plass. Den biten jobber kanskje mer i underbevisstheten mens alt annet skjer, men den er der.

Jeg liker hvordan det hele tar seg opp i de små, med nye hendelser bakt inn i en vag oppdatering. Med få, nesten umerkelige ord i linjer går tankene tilbake til alt som har hendt før, og med ett er leseren tilbake i historien, klar for fortsettelsen, toppen og ikke minst avslutningen.

Den første boken var knallgod! En sterk innledning til alt som ventet i de neste bøkene. Bok to var hakket mer forvirrende for min del. Jeg forventet en fortsettelse – men isteden fikk jeg en helt annen historie som jeg ikke helt forsto før jeg leste tredje og siste bok hvor alle biter faller på plass med et «klask.» Der jeg fort kunne tenke å tro at det var tre ulike historier i en serie, så henger de sammen – så absolutt sammen..

Terningkast 6 for ikke bare tredje bok, men generelt for hele trilogien.

Etter å ha lest alle tre så er helheten av trilogien virkelig verdt å få med seg, enten du er ungdom eller eldre! Jeg liker hvordan sjelene til de som er borte prøver å vise vei bort fra ondskap. Jeg liker moralen og de gode tankene. Jeg liker at det ikke er «splætt» og «gørr» men noe sterkere, noe som «kryper» innunder huden og blir værende…

Det jeg derimot ikke liker, er at dette er slutten, siste bok! Jeg vil ha mer!

Så blir de stående disse tre… Rebekka, Martin og Åndebrettet. Kan man ønske seg en oppfølger om en stund?! Den som leser vil forstå at det i alle fall finnes rom for en liten fortsettelse.

Dødens spill trilogien anbefales på det varmeste. Gi for eksempel bøkene i gave til en ungdom mot høstferien og «kjør» høytlesning på kveldene, jeg lover det blir gode kvelder for alle som liker historier som nærmest går hånd i hånd med det åndelige. Jeg ser frem til at bøkene blir filmatisert, og igjen så kjenner jeg på tanken om hvor moro det hadde vært å få en rolle selv ✨ Jeg tenker at, i mørket skal lyset vinne! Til neste anmeldelse – God lesning 📖☕️